Vragen

Hoe veel kost dit?
De leraren van dit programma worden gesteund door kennisen, vrienden en familie in de Verenigde Staten en België om dit project te kunnen doen. Als student van dit programma, betaal je alleen vijf Euro voor het werkboek dat je bij de eerste les krijgt.

Moeten wij de Bijbel bestuderen?
Het project is voor iedereen, mensen van elk geloof of geen geloof. Je hoeft niet veel van de Bijbel te weten om je Engels te kunnen oefenen. Het niet verplicht de Bijbel te bestuderen, wel zijn de studenten op dit aangeboden lesmateriaal getraind.

Waarom gebruikt dit project de Bijbel?
De studenten komen van een christelijke universiteit en daardoor zijn zij bekend met de onderwerpen uit de Bijbel. Daarnaast geven zij het liefst Engelse conversatieles over onderwerpen die ook hun interesse hebben. Andere redenen zijn bijvoorbeeld: Het project wordt in 60 landen georganiseerd. Om een cursusprogramma te ontwikkelen dat in al die landen bruikbaar is, heb je één universeel onderwerp nodig. De Bijbel is over de hele wereld bekend. Daarnaast is het ook beter om over wat meer diepgaande zaken te spreken. Hierdoor moet u beter na denken en je gedachten ordenen, dat is de beste manier om een taal te leren spreken!

Waar gaan we het over hebben?
Er wordt een werkboek gebruikt gebaseerd op het evangelie van Lucas uit de Bijbel. Over de hele wereld zijn verhalen uit dit evangelie bekend. We proberen onderwerpen als politiek liever te vermijden.

Is dit van een sekte?
Nee. Dat is het niet. Het project is een programma dat in 60 landen al bijna twintig jaar actief is. De bedoeling is dat Amerikaanse studenten tijdens hun vakantie een land en cultuur leren kennen. De studenten zijn wel van christelijke universiteiten vandaar de universele onderwerpen uit de Bijbel. Het programma is echter zo ontwikkeld dat het niet gaat om een kerk of aparte kerkleer. Het behandelt neutraal de gekozen onderwerpen uit de Bijbel zodat iedereen er aan mee kan doen.